Flotte minner fra dette skoleåret!

Vg1 i Loro Parque
    Vg1 på Teide
    Vg1, Siam Parque
    Vg1 og vg3 i Siam Parque
Publisert: 18.04.2018

På videregående skole har vi hver høst en skoletur til Tenerife. Her kommer noen minner fra en av målene på denne reisen. Teksten er skrevet av elevene selv. Bildene er tatt av lærer og elever.

Elevene på den Norske Skole Gran Canaria dro på klassetur til Tenerife

Rådgiveren, John Sandem, kom opp med ideen om tur til Tenerife da han ble avdelingsleder på skolen i 2011. Siden har elevene i 1. og 3. klasse på videregående, årlig dratt til Tenerife. Han hadde et ønske om at turen skulle være en sosial hending for elevene, samtidig som at det ble inkludert faglig innhold. Det har alt i alt vært en positiv opplevelse for elver og lærere.

Turen har krevd mye planlegging, som de startet med 4 måneder før. «Tenerife ble valgt som reisedestinasjon fordi det er lett å kombinere faglig innhold med aktivitetene i de forskjellige parkene og på fjellturen. Det var langt fokus på geografi, kroppsøving, naturfag og spansk på turen. Samtidig er det en større variasjon som gir et positivt intrykk for både elevene og lærererne!» påpeker rådgiver John Sandem.

Først gikk turen til Siam Park der elevene koste seg i solen og de mange skliene som er der. Dette var en del av kroppsøvningen på turen sammen med livredningskurs. Elevene tilbrakte omtrent 5 timer i vannparker, så de fikk nok av tid til å more seg der.

Senere kjørte bussen videre til hotellet 4 Dreams Hotel, som ligger i El Penitente, hvor elevene fikk servert middagsbufe «Det smakte godt med mat etter en lang og morsom tur i Siam Park» forteller Adrian som er førsteklassing på videregående skole.

Dagen etter dro klassen til Loro Parque, som ligger i samme by som hotellet. Parken tibyr dyre show med spekkhoggere, sjøløver og diverse andre dyr. I tillegg jobber paken aktivt med verning av truede dyrearter og berekrafitg utvikling.

Siste dagen kjørte skoleklassen til det 3718 meter høye vulkanske fjellet El Teide. Fjellet er plassert i byen Santa Cruz, som er den største byen på øya. Elevene tok taubanen og gikk videre tur med guid. Guidet tur til Teide er veldig attraktivt og derfor måtte det bestilles i lang tid i for veien. «Vi ble guidet av en turguid som jobber der. Han var veldig flink og hadde mange interessante fakta om fjellet.» forklarer kontaktlæreren til førsteklassingene Katrine.

Dette var en positiv opplevelse forteller elvene med et stort smil om munnen. De anbefaler alle de kommende elever på Den Norske Skolen Gran Canaria det samme.