På toppen av Spania

Vg3 på toppen
    Vg3 på toppen
Publisert: 20.04.2018

Vi fortsetter litt med minner fra året som gikk. Her kommer en artikkel fra klassen etter turen til Teide på Tenerife.

Vg1 og Vg3 på Colegio Noruego dro på klassetur til El Teide som er en vulkan på Tenerife. Den er 3 718 moh, dermed er det Spanias høyeste fjell. Vi tok turen dit fordi vi har om vulkaner og jordplater i geografi.

Skrevet av: Harald Rustøy, Pernille Hennum Moen, Anna Mortensen og Enja Charlotte Ruud. 18.10.2017

Fra bunn til toppen.

Vi kjørte opp til 2330 moh, derfra tok gondolbane opp til 3523 moh, mange var litt engstelige for høyden. Når vi kom opp til stoppestedet hadde vi en guidet runde. Vi lærte mye interessant om området og formasjonen. Ettersom vi ikke søkte tidlig nok om tillatelse, fikk ikke gå helt til toppen. Bare 200 personer i døgnet opp til toppen og dette må søkes om lenge i forveien. Fra teide ser man 4 av de andre kanariøyene: El Hierro, La Gomera, Gran Canaria og La Palma

Foto: Pernille Hennum Moen

Fortsatt aktiv!

Ifølge guiden vår er vulkanen er fortsatt aktiv i dag, og hadde sitt siste utbrudd i 1909. Hovedkvarteret på vulkanen er 70 m bredt og 30 m dypt. Fjellet er godt synlig fra om omtrent hele øya, til og med fra flere av de andre kanariøyene. Man kan se El Hierro, La Gomera og La Palma fra El Teide.