Tinestafett på Gran Canaria

Publisert: 08.05.2018

Da er elevene ved Colegio Noruego godt igang med årets Tinestafett! Hos oss deltar elever fra 1. til 10. trinn, samt elever på BHR.
I dag stiller over 110 000 elever i Norge, og på norske skoler i utlandet, til start for å løpe Tinestafetten. Stafetten har eksistert i 25 år, og over 1,7 millioner elever har frem til nå deltatt.

Konsentrert elev

Kokkekamp!

Publisert: 24.04.2018

Et av målene i faget mat og helse er at elevene selv skal kunne planlegge, gjøre innkjøp og lage en matrett ut fra eget ønske. Torsdag 19.april hadde 9.klasse ved Colegio Noruego en kokkekamp hvor de skulle gjøre nettopp dette. Gruppene var svært kreative i sine retter og det ble lagd alt fra norske kjøttkaker til indisk tikka masala.

Stemningen på kjøkkenet var preget av konsentrasjon og fokus. Oppskrifter og fremgangsmåter ble diskutert og arbeidet gikk raskt unna. Resultatet var at både elever, lærere og andre ansatte ved skolen avsluttet dagen gode og mette.

Russe-Revy

Publisert: 23.04.2018

Torsdag den 26. april kl.18 arrangerer VG3 RUSSE-REVY for hele skolen! Ta med familie og venner, og kom og se på årets beste show!

Pris:

Grunnskoleelever: 3 euro
Videregåendeelever: 5 euro
Voksne: 7 euro
Familie: 15 euro

Før forestillingen (fra 1730) og i pausen vil det være mulig å kjøpe kake og kaffe i kiosken.

Håper at så mange som mulig vil være med å kick-starte russetiden sammen med oss!

- Sydenrussen 2018 -

På vei mot toppen

På toppen av Spania

Publisert: 20.04.2018

Vi fortsetter litt med minner fra året som gikk. Her kommer en artikkel fra klassen etter turen til Teide på Tenerife.

Vg1 og Vg3 på Colegio Noruego dro på klassetur til El Teide som er en vulkan på Tenerife. Den er 3 718 moh, dermed er det Spanias høyeste fjell. Vi tok turen dit fordi vi har om vulkaner og jordplater i geografi.

Skrevet av: Harald Rustøy, Pernille Hennum Moen, Anna Mortensen og Enja Charlotte Ruud. 18.10.2017

På skolekjøkkenet

Stemningsrapport fra fagdag i engelsk i 10.trinn

Publisert: 19.04.2018

I dag har 10. trinn ved Colegio Noruego fagdag i engelsk. Første del av dagen tilbringes på kjøkkenet der elevene lager mat etter engelsk oppskrifter, samtaler kun på engelsk gjennom hele økten. Senere blir det arbeidsoppgaver på klasserommet.
Stemningen på kjøkkenet er veldig god, og det lukter fantastisk godt!

Vg1 i Loro Parque

Flotte minner fra dette skoleåret!

Publisert: 18.04.2018

På videregående skole har vi hver høst en skoletur til Tenerife. Her kommer noen minner fra en av målene på denne reisen. Teksten er skrevet av elevene selv. Bildene er tatt av lærer og elever.

RETTSLÆRESPILL PÅ STRANDA PÅ GRAN CANARIA

Publisert: 10.04.2018

Elevene i rettslære ved Den Norske Skole Gran Canaria lærte om kjøps -og forbrukerrett både i klasserommet og på stranden.

Elevene har i hele studieåret laget sitt eget brettspill for rettslære. På fagdagen tok vi med spillet på stranden. Stoler og pulter ble byttet ut med håndkle og sarong. Elevene repeterte paragrafer, rettspraksis og fagbegrep ved å spille sitt egetproduserte brettspill; Rettslærespillet.
Det ble også fysisk aktivitet med fagspillet ‘Fluesmekkeren’ hvor man må løpe frem til et punkt og smekke på rett svar på fagspørsmål.

Skolen har fått offisiell lesekrok!

Publisert: 05.04.2018

I dag har elevene på 5.trinn arbeidet hardt med å ferdigstille skolens nye lesekrok. De har både fått prøvd seg på å lese bruksanvisninger og montere ulike møbler, og vært med på å dekorere den nye lesekroken i skolens patio. Benkene til lesekroken er en gave fra FAU, og vi har mottatt mange spennende bøker i gave fra privatpersoner. Dekorasjonen på bakveggen er utført av kunstneren Lars Krystad fra L.A. Vi ser frem til at elevene våre får mange hyggelige stunder her i tiden framover!