Hvordan kontakte oss i sommerferien?

Publisert: 27.06.2018

Hei alle sammen. Skolen har ferie i hele juli. Dersom du har spørsmål, kan du kontakte oss via epost til postmottak@colegio.no Denne besvares minst en gang pr uke i sommer. Vi er på plass igjen 1.august.

Dersom du har spørsmål som spesifikt dreier seg om videregående skole, send en mail direkte til rådgiver, jsandem@colegio.no

En riktig fin sommer ønskes dere alle!

Matematikk S1

Nye programfag ved vår skole neste skoleår!

Publisert: 19.06.2018
  • Vi har bestemt oss for å innføre matematikk S1 neste skoleår! Dette er noe vi har gjort enkle forsøk med tidligere, men nå vil vi gå for dette som fast løsning. Vi satser på videregående realfag i små grupper!
  • Vi har tidligere informert om innføring av programfaget reiseliv og språk. "Lær reiseliv og språk der reiselivet er!"

En flott avslutningsfest for 10.trinn

Publisert: 18.06.2018

14.juni hadde 10.trinn en flott avslutning på skolen. Vi kom til en pyntet patio rigget for fest og underholdning. Elever og foreldre stillte opp med en nydelig middag. Underveis bød  elevene på både både taler og underholdning. Kronen på verket var foreldrenes underholdning, en opplevelse for sine barn (og oss andre)! Vi oppsummerer en flott kveld med god mat, god underholdning, flott stemning og til slutt ble det delt noen hemmeligheter mellom elever og foreldre!

Storfint besøk!

Publisert: 12.06.2018

Mandag 28. mai var elevene på barnetrinnet så heldige å få forfatterbesøk fra Norge. Forfatteren Bobbie Peers (ja, han er norsk til tross for det engelskklingende navnet) besøkte da skolen vår.

Videregående skole har religion på kjøkkenet

Publisert: 12.06.2018

Her er bilder fra fagdag i religion for en kort tid siden. Temaet var «Mat og religion», der vi utforsket noen av de syv dimensjonene innenfor religion. Bildene viser elever som koser seg med denne måten å lære på. I etterkant ble det faglig diskusjon mens de koste seg med god mat.

På menyen hadde vi:

• Ris med laks og egg (shintoisme)
  • Naanbrød og avokado- og koriander-raita (hinduisme)
  • Gobi manchurian (Vegansk blomkålrett, buddhisme/hinduisme)
  • Chai-te
  • Kosher eplepizza til dessert (jødedom)

Kreativ bokmelding med jordbær og champagne på vg1

Publisert: 11.06.2018

For en kort tid tilbake hadde vg1 åpning av sin utstilling "Kreativ bokmelding". Dette gjør dem med brask og bram, jordbær og champagne(alkoholfri, så klart). Elevene koste seg med fremvinsing av arbeidet de har gjort i norskfaget.

Storyline i 3.trinn

Publisert: 11.06.2018

Så kom endelig dagen da 3.trinn fikk vise frem storyline-prosjektet sitt for 5 trinn. De stod stolte foran hver sin figur, som de både har gitt navn og diktet opp livet til. Figurene har fått både klær og egne hus! 5.trinn var deres inspirasjonskilde for noen måneder tilbake, og vi har brukt lærer Iris sine skisser og planer mens vi har utarbeidet vårt eget prosjekt. Dette har skapt stort engasjement, og prosjektet har passet veldig fint inn i kompetansemålene våre i både norsk og samfunnsfag.

Tinestafett på Gran Canaria

Publisert: 08.05.2018

Da er elevene ved Colegio Noruego godt igang med årets Tinestafett! Hos oss deltar elever fra 1. til 10. trinn, samt elever på BHR.
I dag stiller over 110 000 elever i Norge, og på norske skoler i utlandet, til start for å løpe Tinestafetten. Stafetten har eksistert i 25 år, og over 1,7 millioner elever har frem til nå deltatt.

Konsentrert elev

Kokkekamp!

Publisert: 24.04.2018

Et av målene i faget mat og helse er at elevene selv skal kunne planlegge, gjøre innkjøp og lage en matrett ut fra eget ønske. Torsdag 19.april hadde 9.klasse ved Colegio Noruego en kokkekamp hvor de skulle gjøre nettopp dette. Gruppene var svært kreative i sine retter og det ble lagd alt fra norske kjøttkaker til indisk tikka masala.

Stemningen på kjøkkenet var preget av konsentrasjon og fokus. Oppskrifter og fremgangsmåter ble diskutert og arbeidet gikk raskt unna. Resultatet var at både elever, lærere og andre ansatte ved skolen avsluttet dagen gode og mette.