Du er her

Besøk på geitefarm

Publisert: 24.05.2017

Her har du historien om da 1. - 4. klasse dro til seters for å gjøre seg fete.... Neida, men de var på geitefarm, i hvert fall.

Hege forteller:
Vi var så heldige å bli invitert til å besøke en ekte kanarisk geitefarm, så dit dro vi i 1.-4. trinn med 2 minibusser, som karet seg oppover svingete og humpete grusveier i Arguineguin.

Der ble vi tatt i mot av massevis av geiter som breket glade og fornøyde. Vi fikk omvisning av den snille ostedama, som vi kalte henne, og en av arbeidskarene hennes.

Vi fikk se på melkingen og lære hvordan det foregikk. Vi fikk hilse på de søte geitekillingene, de melkesprengte geitene og de store geitebukkene.

I tillegg så vi små hundevalper, noen høner med kyllinger og ikke minst fikk vi øye på egg som lå her og der. Det var kanskje noe av det mest interessante med turen, for vi begynte da å fundere over om det kunne være kylling inni egget og om det klekket snart.

Vi hadde mange spørsmål som arbeidskaren svarte velvillig på. Ostedama viste oss ysteriet, der osten blir laget. Hun forklarte prosessen og viste oss hvordan hun lager ost. Hun kunne fortelle at de lager oster med 26 forskjellige smaker, blant annet hvitløk, jordbær, sjokolade og blåbær. Etterpå fikk vi smake på den som er helt naturell, de av oss som turte, og den var veldig god. Vi koste oss med matpakkene våre før det var på tide å vende nesa mot skolen. Med oss på turen fikk vi en bøtte med egg.

Ostedama kommer innom skolen neste uke med en ost med blåbær i, den blir det spennende å smake på. Man kan finne ostedama og geitefarmen på facebook; Quesos Don Paco og de er ellers å finne på søndagsmarked i Puerto Rico eller San Fernando. Vi har satt pris på en kjempefin og spennende dag, litt utenom det vanlige.