Du er her

Ofte stilte spørsmål om programfag på videregående skole, vg3

Publisert: 26.02.2018

Typiske spørsmål: 

  • Eksempelelev nr 1: Hei:) Jeg går vg2 studiespesialisering og har fagene spansk 1, psykologi 1, rettslære 1 og biologi 1. De to fagene jeg må fortsette med neste år er psykologi 2 og rettslære 2. Jeg lurte på om jeg kan søke på skolen deres selv om dere ikke har faget psykologi 2?
  • Eksempelelev nr 2: Jeg lurer på om jeg skal begynne på Den Norske Skolen i Gran Canaria (vg3), men jeg ser dere ikke har mine programfag som jeg nå har i vg2. Jeg har nemlig Entreprenørskap og Bedriftsutvikling, Medie og Kommunikasjons-utvikling, Markedsføring og Ledelse. Er det noen mulighet i å ordne dette?

Typisk svar fra rådgiver her ved skolen: Hyggelig at du vurderer å søke vår skole! Det finnes flere muligheter. Den ene er å ta ett av de fagene du har som privatist. Vi legger til rette for dette. Den andre fordypningen kan du kanskje få ved å velge nivå III i 2.fremmedspråk (f.eks spansk/tysk/fransk) dersom du har hatt dette faget på u-skole og to år på videregående. En tredje mulighet vil kunne være å ta eksempelvis rettslære 1 og rettslære 2 samme året. Det gir en fordypning.

Uansett, ta kontakt med vår rådgiver på mail jsandem@colegio.no og spør om vi har ett forslag som passer med dine ønsker. Vi har god erfaring med å hjelpe elever med dette.