Du er her

Realfag er gøy på Gran Canaria!!

  • Kjemielevene Ragne, Andrea, Ingmar og Sunniva er skjønt enige om at realfag på Den norske skolen Gran Canaria er noe du kan glede deg til!
Publisert: 14.01.2017

Den norske skolen Gran Canaria er den eneste norske skolen i Spania som tilbyr  realfag på videregående. Dette er viktig med tanke på et arbeidsmarked som kommer til å skrike etter ingeniører, helsepersonell, økonomer og i byggfag.

– Liker du å komme fram til konkrete svar? Har du lyst på en jobb som gir prestisje og gode lønnsbetingelser i freamtiden? Da vil jeg rett og slett anbefale at du satser på realfag på videregående, oppfordrer Roar Kjøl, som i år underviser i kjemi og biologi på skolen vår.
Han har lang erfaring fra videregående i Norge, og kan fortelle at realfagelevene på Gran Canaria er hakket mer motivert enn i gamlelandet.

– Vi har små grupper som vi kan ivareta på en god måte, og skolen er kjent for å ha dyktige realfaglærere med høy kompetanse.

 

Velger du matematikk 1T første året på videregående, er veien videre klar. Det er også en fordel å like naturfag. Motivasjonen kommer med alderen om du synes realfag virker trist og vanskelig.

Vi traff noen av realfagselevene på naturfagrommet på skolen. De var midt i et forsøk for å dokumentere at morsmelkerstatning inneholder de næringsstoffene det står på varedeklarasjonen.

Her er deres mening om realfag på Gran Canaria:

– I realfagene lærer du ting du aldri ville lært i noen andre fag. Mye om verden og naturen rundt oss som er skikkelig fint å vite. Sunniva

– Jeg får en sterkere mestringsfølelse her enn i andre fag. Kunnskapen kan brukes i dagliglivet, for eksempel hvordan neglelakken skal tørke raskere. Andrea

– Jeg skal studere medisin, og da er dette rette valget på videregående, rett og slett. Ingmar

– Jeg tok matte på ungdomsskolen. Det var innfallsvinkelen min. Jeg skal også bli lege, og trenger denne retningen på veien.

Alle skryter av lærere som er tett på, som gir dem svar raskt på mail, og gir dem mye oppmerksomhet i timene. De er alle tydelige på at dette er fag for alle. Det krever bare en viss innsats. Men det gjør jo andre fag også…

Les mer om skolen vår på hjemmesiden vår, eller på facebook. På nettsiden finner du blant annet informasjon om inntak, fag og søknadsskjema.

Ses vi til høsten?