Du er her

Store skuespillertalenter

Publisert: 19.04.2017

I siste året på videregående sier lærerplanen at elevene skal innstudere og framføre et begrenset litterært program. I dag var dagen for framføring kommet.

Klassen har vært delt inn i tre grupper. De har selv valgt hva de ville gjøre, skrevet manus, instruert hverandre, funnet kostymer og rekvisitter. Før framføringen i dag slo de fleste av hjertene godt utenpå skjorta, men alle gjorde en fabelaktig jobb!

Vi fikk et radbrekket utdrag fra Et Dukkehjem (Henrik Ibsen), der Nora forlot sin Thorvald fordi hun innså at hun var lesbisk. Det hele var lagt opp til dagens samfunn, der blant annet Thorvald ikke hadde noe annet råd enn å registrere seg på Tinder for å finne en ny dame.

Dessuten fikk vi bli med på eventyrreise med Askeladden og de gode hjelperne, samt Prinsen som ingen kunne målbinde. Også her hadde manusgjengen vridd og vrengt på det opprinnelige eventyret til Asbjørnsen og Moe.

Evalueringen etterpå viste at dette var et hyggelig avbrudd fra teoretisk norskundervisning, og at det framfor alt hadde vært kjempemorsomt å vise det fram for resten av klassen. Det var altså ikke grunn til å frykte scenen likevel.

Synd at ikke flere fikk ta del i de glitrende framføringene. Men her ser du i hvert fall et bilde av gjengen, som med enkle kostyme-midler gestaltet betydelige skikkelser fra norsk litteraturhistorie.