Du er her

Gjestebok

Dette er vår gjestebok. Her er du velkommen til å legge igjen en hilsen til oss eller til å finne en å dele leilighet/hybel med. Du finner skjema nederst på denne siden. 

Trenger du svar på noe angående din søknad til skolen eller til noe som er fagrelatert, kan du også sende en mail til vår rådgiver. Andre spørsmål kan også sendes til oss på mail.

Ditt innlegg vil bli synlig i gjesteboken når vi har sjekket og godkjent det.  Vi forbeholder oss retten til å endre lengden, slette- eller å ikke publisere innlegg.

Kommentarer

Sted: 
Ålesund

Hei. Vi er en familie på 4, to voksne, ett barn på 14 år og en på 3 år. Vi har lyst å bo ett år på Gran Canaria. Da må den minste gå siste året på barnehage og den eldste vil da gå i tiende klasse. Vi har lyst å bo der sommer 2021 til sommer 2022. Finnes det noen barnehage i nærheten av Den norske skolen som minsten kan gå på? Burde man søke på skoleplass allerede nå for å sikre seg plass? Og er det noen som har gode tips til nettside eller lignende hvor vi kan finne hus for langtidsleie? Vil helst bo i sykkelavstand til skole/barnehage. Håper å høre fra dere. :) Mvh Stine

Sted: 
Bodø

Heia:)
Jeg har en leilighet i Los Caideros - like ved Collegio Noruego som jeg vurderer å leie ut skoleåret 2020/2021.
Jeg har tidligere leid ut kun korttids utleie.
Leiligheten er på 75 kvm over 2 etasjer. Den har 3 soverom og tilsammen 6 soveplasser. Leiligheten ble renovert innvendig sommeren 2017 og har "norsk"standard med steikovn, koketopp, stor kjøl- frys, norsk tv og internett.
Du kan se mer om leiligheten her:
https://www.finn.no/reise/feriehus-hytteutleie/ad.html?finnkode=128002273
eller på min fb side om leiligheten her:
https://www.facebook.com/loscaideros/

Ta gjerne kontakt på e-post: solviwillassen@msn.com
eller mobil 8905 25853

Sted: 
Gran canaria

Hei, jeg er en jente på 17 år som leter etter en evt vertsafamilie fra oktober til desmer 2020. Jeg er en hyggelig og imøtekommende jente, som både er ryddig og hjelpsom. Dersom noen har interesse kan jeg kontaktes på telefon 97649083.

Sted: 
Norge

Familie med tre barn fra 8-13år har lyst til å ta minst 1 år i Spania, og vurderer Gran Canaria.
Søknadsfristen 1 sept er det samme skoleår?

Er det billigere å reise ned å finne eget bosted ift utleiefirmaer?
Det er ganske dyr utleie pris når en trenger flere soverom.
Hvilket område bør en bo i ift både trygghet og pris?
Trenger man bil, og er det dyrt å kjøpe el leie bil?

Lærer barn seg spansk i løpet av et år eller går det meste i norsk?
Ungene er fotballgale så bør også være i nærheten av en fotballklubb.
For de som har barn som vil satse på fotball, er det høyere el lavere nivå enn hjemme? Ene sønnen er livredd for å miste muligheter på kretslaget hjemme.

Hei.

Søknadsfristen for neste skoleår er 1. mars, men det er også mulig å søke etterpå, om det er ledige skoleplasser. Siste mulighet til å starte på skolen er 1. oktober, da må barna være på skolen. Hvilken måte er enklest og billigst å skaffe seg bolig er det vanskelig å svare på. Her gjør folk det forskjellig. De fleste bor i Arguineguin området, men noen også utenfor. Folk opplever det trygt uansett hvor de bor, da det er et relativt lite miljø her nede. Fra Arguineguin er det gangavstand til skolen. Bil er relativt billig her nede i forhold til Norge.

Mvh

DNSGC

Sted: 
norge

Hei, har veldig lyst å begynne på skolen neste høst da jeg går vg3 og jeg lurer på om det er mulighet for å få borteboerstipend?

Hei!

Elever med kronisk sykdom kan søke Lånekassen om stipend, dersom det blir bedre av å være i vårt gode klima. Vår erfaring er at en del elever får dette.

Mvh

DNSGC

Hei jeg går på VGs og leter etter noen som kunne tenke seg å bo sammen med meg i en leilighet i Arguineguin. Du kan kontakte meg på tlf: 47361370 for mer info

Sted: 
Norgr

Hei vi er et ektepar med barnebarn som går i sjetteklasse , som ønsker å tilbringe februar og tilogmed påsken i Arginegin.!
Tolvåringen må da gå på skole. Kan hun da komme inn på Den Norske skole i samme periode?

laismer@live.no

Mvh Laila

Hei.

Søknadsfrist gikk ut 1. september, og det er dessverre ikke mulig å begynne etter 1. oktober (i grunnskolen).

Dere er hjertelig velkommen til å søke ved en annen anledning.

Sted: 
Gran Canaria

Hello everybody,
we have a house available for rent im Loma 2 Marina Residencial. 3 bedrooms, 2 bathrooms (shower) balcony, terrace, kitchen with oven and dishwasher, comunity pool and very nice views. Can be visited weekdays after 4 p.m. just send text message or whatsapp to +34677909402 or +34609423443.
Thank you.

Sted: 
Norge

Hei,
Min datter har siste året på ungdomsskolen nå. Hun drømmer om å gå 1/2 eller 1 år på videregående hos dere. Hun ønsker i utganspunktet ikke å gå på studiespesialisering og jeg vet at det er dette dere tilbyr. Hvis hun ønsker å gå på helse og sosial, er det noen mulighet for at hun allikevel kan ta 1/2 eller 1 år hos dere, enten første året eller påbygning senere? Evt noen fag et eller annet år ?
Dere skal ikke vurdere å gi tilbud om helse og sosial linje også da? ;)
Mvh Lene

Hei.

Hun må da eventuelt gå vg1 studiespesialisering hos oss, for så å gjøre et omvalg til yrkesfag skoleåret etter. Dette vil medføre et ekstra opplæringsår. Vi er dessverre ikke godkjent for yrkesfag.

Sted: 
Leilighet i Arguineguin

Ledig leilighet for familie høsten 19 sentralt i Loma Dos i Arguineguin. Leiligheten har 3 soverom, stue og kjøkken, 2 bad, terrasse og balkong

Sted: 
Las Palmas, Gran Canaria

Hei.
Vi er en familie på tre som ønsker leilighet i Arguineguin. Vår sønn, Remi skal fortsette på skolen dette året, og skal begynne i tredje klasse. Ønsker mer informasjon om ledigheten, som pris og fasiliteter i leiligheten.
Jeg nås på +34 627 370 574

Mvh
Teresa, Remi og Geoff

Sted: 
Las Palmas, Gran Canaria

Hei.
Vi er en familie på tre som ønsker leilighet i Arguineguin. Vår sønn, Remi skal fortsette på skolen dette året, og skal begynne i tredje klasse. Ønsker mer informasjon om ledigheten, som pris og fasiliteter i leiligheten.
Jeg nås på +34 627 370 574

Mvh
Teresa, Remi og Geoff

Sted: 
Norge

Hei!

Eg har veldig lyst til å gå på skolen dykkar eit år eller to, anten frå no (19/20) -men det er vel litt seint(?), eller frå neste år (20/21). Korleis blir det om eg har gått musikklinje før? Kan eg då likevel byrje hjå dykk og få studiekompetanse?
Og spørsmål to: Kan eg få nynorsk som hovudmål?

Helsing meg:)

Hei.

Du kan dessverre ikke fullføre hos oss, da vi tilbyr ikke MD fagene du trenger for å få vitnemål. 

Sted: 
Norge

Hei, jeg har tenkt å gå på skole på GC etter sommeren og trenger en plass å bo. Gi gjerne beskjed hvis du vet om noe eller vil dele leilighet.

Nr mitt: 94898461

Sted: 
Trondheim

Hei! jeg skal gå første halvår av VG3 her nede i høst, og trenger en plass å bo! Hvis du vet om en ledig plass, gjerne ta kontakt på tlf. 98847935 eller facebook.

Mvh Vanja Marie Søraas

Sted: 
Trondheim

hei! jeg er interessert i å finne en hybel/leilighet nær skolen (Patalavaca eller Arguineguin) for høsten 2019. Er det noen som vet om noen ledige? kan gjerne bo med flere.

Hilsen Vanja

Sted: 
gc argenigen

hei jeg lurer på om det er et sted som jeg kan bo til vg1 ?

Sted: 
Norge

Jeg lurer på om dere har alle disse fagene;
Matte R2
Fysikk1
Kroppsøving
Historie
Norsk
Valgfritt programfag (kjemi 1/biologi 1)
Teknologi og forskningslære

Ikke noe helt sikkert enda, men hvis dere har de så vurderer jeg og en kompis det.

Leter etter leilighet til neste år, helst ikke for langt unna skolen. Sliter med å finne på nettet, noen som har noen linker eller vet om noen som leier ut? Helst max 900euro i måneden og 2 soverom.

Sted: 
Norge

Jeg har gått yrkesfag vg1, er det da mulig å gå studiespesialiserende vg2 på GC?

Sted: 
Arguineguin

Hei igjen Maja

Så spennede at du er interressert i påbygg. Vi har, som du kanskje har lest, ikke godkjenning for dette. Det er likevel noen som veldig sterkt ønsker det du ønsker hvert år. Det finnes en løsning. Det er ett begrunnet omvalg til ren studiespesialiserende utdanningsprogram. Dersom du ønsker mer informsäsjon om dette, send en mail til meg på mailadresse jsandem@colegio.no, så sender jeg informasjon. Ha en riktig fin dag!

Mvh John Sandem/rådgiver 

Sted: 
Trondheim

Min datter har fått plass på skolen fra høsten 2018,hun er da 16 år.Er det garantert at det vil bli funnet en vertsfamilie til henne av skolen? Synes det er litt usikkert å takke ja til plassen hvis vi ikke er garantert et hjem for henne.

Sted: 
Arguineguin

Beklager veldig sent svar. Vi har vanligvis funnet vertsfamilie til alle so ønsker dette. Ta kontakt med Diana på postmottak@colegio.no Hun pleier å finne gode løsninger. Mvh John Sandem/rådgiver

Hei!
Jeg lurte på hvilke karakterer som blir sett på i forkant av inntaket til skolen. Er det vitnemålet fra grunnskole, vg1 eller evt vg2 hvis jeg søker omvalg?

Sted: 
Arguineguin

Hei igjen Anonym

Vi må se på alle karakterutskriftene for gjennomført skolegang. Ved omvalg ser vi på de karakterene du skal videreføre til vitnemål for studiespesialisering. Vi har foreløpig ingen søkere vi har vært nødt til å bruke karakterer for å prioritere ved inntak. Det betyr at det er mulig å komme inn selv om du kanskje har et lavt "snitt" fra før.

Mvh John Sandem/rådgiver

Sted: 
norge

hei! jeg har funnet ut at jeg har veldig lyst til å gå vg2 på deres skole, men jeg lurer på om jeg kommer inn, fordi jeg går idrettslinjen med studiekompetanse. da har jeg ikke samf eller geografi. så vet ikke helt hvordan det skal gå. så er det fortsatt mulig å gå vg2 hos dere da?

Sted: 
Arguineguin

Det går fint! Du mangler geografi og samfunnsfag, som ren stud.spes tar i vg1. Du har minst ett programfag «for mye» slik at du kan ett mindre i vg2 hos oss! I dem timene legger vi geografi og samfunnsfag! Dette går med andre ord helt fint! Jeg gir forpliktende svar om dette i tilbud om skoleplass. Alle våre elever skal ha mulighet til å oppnå vitnemål, og da må fagene være riktige. Velkommen som søker, dersom du ønsker! Mvh John Sandem/rådgiver

 

 

 

Sted: 
Norge

Hei! Synes det høres veldig gøy ut å studere i utlandet. Å denne skolen høres veldig trygg ut, for alle snakker Norsk å det er små klasser, men jeg lurer på hvilke linjer dere har, jeg hadde tenkt å gå på helse og oppvekst

Sted: 
Arguineguin

Hei igjen Frida.

Vi har desverre ikke yrkesfag med helse og oppvekst. Vi har grunnskole og studiespesialiserende utdanningsprogram. Her satser vi spesielt på to områder. Det er:

  • Fordypning i realfagene biologi, kjemi, fysikk, matematikk R1/R2
  • Og vi har studiespesialisering med reiseliv og språk der vi har laget en fagkombinasjon som gir både studiekompetanse og en praksisnær utdanning mot reiselivsnæringen.

Mvh John SandemRådgiver

Sted: 
Arguineguin

Hei igjen Benedicte.

Det er fullt mulig for oss! I år var det fire elever som søkte skoleplass for kun 1.termin, og reiste hjem til Norge i 2.termin. Pass på at du får samme valgfrie programfag på begge skoler. Send gjerne en mail til meg dersom du har konkrete spørsmål.

Hilsen John Sandem/rådgiver/ jsandem@colegio.no

Sted: 
Bergen

Hei, jeg finner ingen info om pris. Hva koster det å gå VG3 på denne skolen? Det gjelder en på 25 år som har fullført videregående i utlandet, men for å få godkjent dette i Norge må han ta VG3 på en Norsk skole.

Sted: 
Arguineguin

Hei igjen Ludmila

Du finner prisen her: http://www.colegio.no/om-skolen/priser-0 Dette er prisen for inneværende skoleår. Det vil komme oppdaterte priser for neste skoleår så fort de er klare. Det vil ikke være stor variasjon.

Likevel må jeg beklage, men en elev på 25 år vil ikke få plass på vår skole. De må ha sin treårsrett i behold. Den utløper det skoleåret man fyller 24 år. Beklager!

Mvh John Sandem/rådgiver

Hei igjen Charlotte

Beklager sent svar på gjesteboka. Vi pleier alltid å ha litt lang juleferie.

Vi åpner søkerportalen omtrent 15.januar. Velkommen som søker!

Hilsen John Sandem/rådgiver

Skriv ny kommentar

Her kan du skrive sted og/eller land

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
CAPTCHA
Dette spørsmålet er her for å sile ut maskiner som sender spam automatisk.
Image CAPTCHA
Sett inn tegnene som vises i bildet.