Du er her

september 2017

Uteskole for 1., 2. og 3.klasse

Publisert: 25.09.2017

1., 2.og 3.klasse jobber for tiden i vennegrupper med ulike samarbeidsoppgaver. Forrige uke ble dette gjort på stranda. De fikk oppgaver der de først måtte lese, og så utføre ulike arbeidsoppgaver sammen. De skulle denne dagen bygge et visst antall hus, en skole med parkeringsplass og rundkjøring, en kirke med tårn og et ovalt basseng. Elevene viste stor entusiasme og veldig god innsats! Samarbeid og inkludering var stikkord for undervisningen. Etterpå ble det spising og bading, og på veien hjem plukket elevene ivrig søppel i nærområdet.

Skole i en hule

Publisert: 25.09.2017

Elevene i sosiologi og sosialantropologi flyttet klasserommet opp i fjellene til vakre omgivelser i Santa Brigida. Elevene ble innlosjert på Hotel Escuela og hadde en annerledes skolehverdag. Det startet med kveldsundervisning ute på en terasse med Gran Canarias vakre fjellandsskap som bakgrunn. Dagen etter var det undervisning og gruppearbeid i konferanserommet før avreise til hulene i Cenobio de Valeron nord på øya. Her besøkte vi noen av de flere tusen hulene som urfolket en gang levde i. En guide fortalte om det spennende og mytiske livet til Canarifolket.

Strikkhopping på Colegio Noruego!

Publisert: 22.09.2017

Fagdag, og en hel fredag med matematikk på videregående skole, hva gjør vi da? Jo, vi hopper i strikk fra brua på Anfi!

Elevene som har matematikk 1T brukte fredagen til å jobbe med tema funksjoner og modeller. Etter flere utregninger, simuleringer og tester, både med og uten digitale verktøy, var elevene klare til å undersøke om de matematiske beregningene holdt i praksis.

Turen gikk da til den flotte brua på Anfi, der vi kunne la dukkene få gjøre sitt livs strikk-hopp!

Gode tilbakemeldinger på Dysleksiens dag

Publisert: 21.09.2017

Fredag den 8. September var det dysleksiens dag, og i den anledning arrangerte dysleksi Norge en perspektivkonferanse hvor blant annet Erna Solberg deltok. Da var det jo utrolig kjekt at nettopp den Norske Skole Gran Canaria ble tatt frem og gjort stas på av et tidligere foreldrepar som fortalte om hvordan de hadde opplevd å ha barna sine på vår skole!

Oppdatering om skogbrann, elevenes beregnede ankomsttid til skolen.

Publisert: 20.09.2017

Alle elevene og ansatte er nå på plass i bussene. De er i den trygge sonen, og er på vei til skolen nå. Forventet ankomsttid til skolen er kl 19.40. Vi ber om at alle blir hentet på skolens parkeringsplass. De har ikke fått med seg bagasjen sin hjem. Den vil bli levert senere, og dette organiseres av brannvesenet. Vi vet derfor ikke når den kommer. Mvh ledelsen

Viktig melding i forbindelse med skogbrann i Tjeda

Publisert: 20.09.2017

Som noen vet, har det oppstått en skogbrann i området nær leirskolen El Garañon. De elevene som er der i dag, er nå evakuert i privatbiler til sikker sone utenfor politisperringene i Ayacata. Der venter de på buss, som frakter dem til skolen. Det har ikke på noen tidspunkt vært dramatikk rundt dette, og de ansatte på leirskolen reiser tilbake for å hente bagasjen til elevene. Vi vet enda ikke når bussen ankommer skolen. Vi legger ut ny melding på hjemmesiden når vi vet ca når bussen ankommer skolen. Følg med på hjemmesiden vår. Mvh ledelsen

Ekskursjon til fjells for videregående skole

Publisert: 01.09.2017

Elever og lærere på videregående skole reiste til fjells i to dager. Målet med reisen er å ha noen skolefag på en annen arena enn klasserom, samt å bli bedre kjent med hverandre. Avreisen fra skolen gikk med to busser, og ankomst ved Presa Las Niñas ble en drøy time senere. Kroppsøvingslærere fikk sammen med elevene etablert camping med telt og utstyr. Etter dette var det fottur til nærliggende fjelltopp for de som ønsket dette. Elever og lærere var sammen i uformelle omgivelser, som ga tid til å bli bedre kjent med hverandre.