april 2019

Biologiekskursjon

Publisert: 05.04.2019

Fredag 22. mars var biologiklassen på tur til den grønne og frodige dalen Barranco de los Cernícalos, ikke så langt fra Telde.

På turen gjorde vi ulike analyser for å se hvordan vegetasjonen endrer seg fra dalbunnen og oppover langs dalsiden.

I tillegg fikk vi noen små fossefall, og mange ulike planter som finnes kun her på Gran Canaria.

Nysgjerrigperprosjekt i 5. og 6. klasse

Publisert: 05.04.2019

Vi i 5. og 6. klasse har i fra januar til midten av mars jobbet heftig med et stort forskningsprosjekt i fagene norsk, samfunnsfag og naturfag.

Ved hjelp av nysgjerrigpermetoden har vi valgt å forske på «Hvorfor er sanden varmere på noen strender enn andre?»

Vi har studert og gjort observasjoner av sand fra 8 forskjellige strender  fra Tauro til Maspalomas. Vi har målt temperaturer, ringt geologer og intervjuet venner og familie.

Prosjektet har vært spennende, tidkrevende og lærerrikt. 15. mars var innleveringsdato for prosjektet.