Las Palmas

Tur til Las Palmas

DNSGC arrangerer dagstur til hovedstaden Las Palmas hver høst som en del av skolens bli kjent-program. Enten på slutten av uke 34 (skolestart) eller senere, som en del av skolens sosiale plan nærmere jul.

Som hovedstad på Gran Canaria er Las Palmas sentrum for rettsapparatet, det norske konsulatet, sykehuset San José, La Protección de Menores (Barnevernstjenesten sentralt og Tingretten) og Policía Nacional.

Las Palmas er også en internasjonal havneby, der båter til Afrika, Spania og de andre kanarieøyene går daglig, både med last og persontrafikk.

Gamlebyen Vegueta med handlegaten Triana er sentrum for flere museer og gallerier, i tillegg til å være rekreasjonssted for hovedstadens innbyggere og tilreisende.

Bystranden Las Canteras strekker seg fra konserthuset Alfredo Kraus og langs hele sentrum av byen. Mange velger å legge joggeturen sin her, og flere store, internasjonale løp går langs denne strekningen, slike som Las Palmas Maratón ( i slutten av januar) som trekker til seg internasjonale idrettsstjerner.

Hvem drar?

Ungdomstrinnet og Videregående trinn reiser til Las Palmas

Hvem organiserer turen?

Avdelingsleder arrangerer turen i samarbeid med lærere og assistenter på trinnet.

Avdelingsleder/ samlingsstyrer gir beskjed til skolens sekretær om antall elever som skal reise og får bestilt buss(er)

Faglærere kan ha interesse av Las Palmas som ekskursjonsmål i sine fag og arrangere tur i forbindelse med kompetansemål i design/redesign, norsk, mediafag, musikk, kroppsøving eller religion.

Aktiviteter i Las Palmas

Hele året:

Santa Ana katedralen er imponerende, både arkitektonisk og historisk. Katedralen ligger ved inngangen til gamlebyen, og i gangavstand fra Museo de Colón ( Kristoffer Colombus sitt museum og huset han overnattet i på vei til Amerika)

Flere kunstgallerier i gamlebyen

Museo Canario Arkeologisk museum som viser Gran Canarias eldre historie fra før spanjolene erobret øya. Spennende for alle.

Sommer:

Surfekurs på en av surfeskolene på Las Canteras. Skolens sekretær undersøker hvilke av skolene som til enhver tid har godt tilbud til skoleelever.

Snorkling på midtre del av Las Canteras. Flere rev på denne siden gir fantastiske opplevelser, uten å reise langt eller være i båt.

Vinter:

Kjøpesenteret Las Arenas har skøyteis i desember. Det går an å leie skjøyter på kunstisbanen, og turen gir en smak av norsk vinter.

Sandskulpturer på Las Canteras! I desember inntar skulptører sanden på den sørligste delen av Las Canteras. Der gjenskapes bl.a. juleevangeliet i imponerende figurer.

http://mojosurf.es/

https://www.google.es/maps/place/Catedral/@28.100748,- 15.41467,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0xeccfb29dd97c9db6 http://www.elmuseocanario.com